přenosná stavice nabíjení baterií(e) alc 5000
search
  • přenosná stavice nabíjení baterií(e) alc 5000

přenosná stavice nabíjení baterií(e) alc 5000

12 824,98 Kč
S DPH
Počet

všechny najnověcześniejsze rozwiązania techniki akumulátor(baterie)owej v jednom urządzeniu– všechny aktualne technologie akumulátor(baterie)owe, proud nabíjení do 10a, proud vybití (íjení) do 20a, napájení napětím 12v, zintegrowany rejeztrátor dat, inteligentní identifikace akumulátoru za pomocí transpondera, spoj usb do počítače, technologia firmware-flash, itd.

centrum nabíjení baterií(e) alc 5000 mobile zaprojektowano především v zařízení přenosných w sporcie modelarskim, k napájení z akumulátoru automobilovégo 12v po zapojení zaciskami krokodylkowymi. współfunguje ono se všími přístupnymi na trhu technologiami akumulátor(baterie)owymi. solidna obal metalowa z aluminiowym profilem czołowym, držení(držák)y také kabłąk do ustawiania są přidatne při běžném užívání i transporcie.

na rozdíl do ve většině nabíječek přenosných, užívaných v modelářství, alc 5000 mobile je vybavená také v bogate software. víc nežto lze ją užívat s napáječem vnějším (stabilizowanym 12–14v co nejméně 16a (není dostarczany v kompletu) jako pełnohodnot(y,ě)ową nabíječku stacjonarną o doskonałych cechach użytkowych. čímž, k použití domowego také v modelářství potrzebna je pouze jedna stavice která nabíjí, wykonująca wszelkie zadania.

díky paměti flash přiszłość zařízení je pewna, poněvadž aktualizacja i nové(á) wersje oprogramování umožňujeją w každé chwili přizpůsobení do nových technologii užívaných w akumulátorech. upřístupniamy najnovějsí wersję oprogramování. wielu funkci(í) specjalnych, takových jak poměr rezistence vnitřní akumulátoru nebo też aktivátor baterií(e) olověných, nie znajdzie se w ve většině nabíječek stacionárních. nabíječka alc 5000 mobile vybavená je povyšší funkce. je ona připřipravenána také do přiszłych rozszerzeń, wykraczających kromě te funkce. k dispozici są 2 kanály nabíjící / rošpatnádowujące, mohoucí současně wykonywać různé funkce. kanál główny (kanál 1) funguje z vysoké jakości regulatorem łączenia buck/boost, díky čemuž napětí výstupní může znajdować se zároveň méně než, také více než napětí napájíjącego.

szczegółowe výhody:

vysoká efektivnost nabíjení
jedním z ważniejszych vyžadujeń na polu modelarskim je vysoká efektivnost nabíjení, poněvadž właśnie v upotřebeních přenosných zachodzi nutnost jak najszybszego nabíjení akumulátoru do plna tak, aby lze było wystartować do następnego wyścigu. alc 5000 mobile dysponuje dwoma niezávislými kanálami nabíjícymi, který můžei současně wykonywać různé funkce. maximální napětí nabíjení v kanale 1 je 30v, a proud nabíjení (závislý od množstvíi články(ů)) do 10a. w obwodzie rošpatnádowującym proudy mohou se zwiększyć do 20a.
napětí nabíjení kanálu 2 ograniczone je do napětí napájení ub-2, při nebom, dodatečně do proudů w kanale 1, k dispozici jsou proudy nabíjení i vybití (íjení) do 2a .

bogate software na nabíjení i konserwacji
w rozsahu programů na nabíjení i vybíjení, a také konserwacyjnych, nabíječka alc 5000 mobile nie pozostawia mnoho do życzenia. każdy akumulátor(baterie) je jiný(é): baterie nutno nabíjet nie pouze szybko, ale stosownie do swojeho(její) aktualnego stavu. pouze tímto způsobem zachowają svou plnou efektivnost. vedle funkci(í) klasických „nabíjení“ i „vybíjení“ k dispozici jsou programy speciální do testování, konserwacji, obnovy, regenerace i formování. tímto způsobem możliwa je jednoduchá selekcja baterií(e) dle kapacity(ě) i stavu, např. za účelem sestavaienia sestav baterií(e). články(u,ů), niezobrazující pełnej síle, zostavą odświeżone: po „obróbce speciálníj“ při užití programů „regenerace“ nebo „obnovení“ mnoho baterií(e) nimh/nicd odzyskuje svou maximální efektivnost i lze je tímto způsobem uratować před předwczesną utylizacją.
indywidualne přizpůsobení parametrů nabíjení (např. -?v, napětí koncové vybití (íjení), patrz dane techniczne) od některých baterií(e) je možnost za pomocí zintegrowanej bazy dat.

obsluhované technologie akumulátor(baterie)owe
nabíječka alc 5000 mobile po dobunaczona je do obsluhy všech obecnych aktuálně na trhu technologii akumulátor(baterie)owych, jak baterie lithiovo-jonové(á), lithiovo-polimerowe, nimh, nicd, kyselino-olovnaté i ołowiowo-gelové. z uwagi na velmi wysoką hustota energie(i) w akumulátorech v modelářství ctaké větší popularnością cieszą se baterie lithiovo-polimerowe. protoho (této) dużą váhu přiwiązuje se do obsluhy toho (této) typu baterií(e). nabíječky, obsługujące pouze články(u,ů) nc i nimh, są prostě przestarzałe. díky aktualizace nebo nový(á,é)m wersjom zapisanego w mikroprocesorze oprogramování firmowego je možnost také dodanie nových technologii nebo dokonanie zmian.

obsluha
dużą váhu přiwiązuje se do jednoduchéj i łatwej obsluhy za pośrednictwem displeje graficznego také menu, přes senzor přirostowy. w zintegrowanej bazie dat baterií(e) lze zapisać dane do 40 baterií(e).

rejeztrátor dat z hodiną i datą
rejeztrátor dat z hodinyem doby skutečnégo (podtřimywany baterią litową o trváłości víc než 10 lat, łatwą w wymianie) slouží na rejestracji kompletnych křivek průběhu nabíjení / vybití (íjení). v nabíječce alc 5000 mobile lze zapisać také viększą liczbę průběhów obsluhy akumulátoru. při užití będącego v kompletu oprogramování „charge professional“ lze później dokonywać analizy akumulátoru dle libovolných kryteriów. wykonane na placu modelarskim průběhi obsluhy baterií(e) k dispozici jsou do późniejszego, jasnégo připorządkowania společně s hodiną i datą.

funkce měření rezistence vnitřní akumulátoru
odpor vnitřní je obok kapacity(ě) drugim, ważnym kryterium oceny jakości baterií(e). zejména při k používáních vysokoproudových opór wewnętrzny wywiera velmi negatywny wpływ.
díky specjalnym przewodom poměrowym ze sprężystymi ostrzami poměrowymi lze při užití nabíječky alc 5000 definovat w technice 4-przewodowej, mieszczący se w rozsahu m?, opór wewnętrzny jednotlivých články(ů), také baterie(i,í) články(ů).

teplotní čidlo
do określenia teploty akumulátoru slouží senzor vnější. wyniki poměrów má vlivją na program nabíjení/vybití (íjení) w kanale 1. mimo jiné, zależnie od zmierzonej teploty, lze spouštíć opcjonalny wentylator chladící akumulátor(baterie) (12 v, maks. 500 ma, nepatří w rozsah dostawy) albo stację chłodzącą akumulátor(baterie).

przyłącze stabilizátora články(ů) li-ion i li-polymer
za pośrednictwem zástrčky 2,5 mm z zapadką lze zapojit do nabíječky výstup statusu skonstruowane speciálně prostabilizátora články(ů) lithiových (lithium-protector) nabíječky alc 5000 mobile (opcja, kromě rozsahem dostawy). w připadku niebezpečnosti nadmiernego nabíjení jednotlivých články(ů) w baterie(i,í) do nabíječky alc 5000 mobile bude wysłana náleží informacja. může to spowodować przerwę w nabíjení, umožňujejącą stabilizátorowi „zrównoważenie“ články(ů) w baterie(i,í).

funkce aktivátora akumulátoru olovnatégo
aktivátor akumulátoru olovnatégo je v nabíječkáchch přenosných funkcją niespotykaną. po zakončení sezonu modelarskiego lze użyć nabíječky alc 5000 mobile také do konserwacji zimowej akumulátoru automobilovégo. oszczędza se tímto způsobem na kupnie kolejnego zařízení!

funkce testera silnika:
do testování i spouštínia silników elektrických(é). při maks. dopuszczalnym proudzie (10a) lze při užití senzorem(a) přirostowego regulować napětí w rozsahu 1 ÷ 8 v.

vysoké jakości obal metalowa
vysoké jakości obal metalowa z aluminiowym profilem czołowym, držení(držák)ami pro nošení také kabłąkiem do ustawiania stavowi o wyglądzie vnějším nabíječky alc 5000 mobile. pojistkai są łatwo k dispozici z tyłu zařízení, a kabel přiłączeniowy z zaciskami krokodylkowymi do podłączania k baterie(i,í) automobilovégo vybaven(a) je w spoj konektorowe. lze tu – w jedenkrátie potrzeby – zapojit také kabel síťový (wyposażenie opcjonalne).

software do obsluhy i software analityczne
do optymalnego zarządzania akumulátorumi slouží sprawdzone, praktyczne software do obsluhy i analityczne „charge professional“, obsahujejące všechny dane také křivky průběhu nabíjení/vybití (íjení). pronabíječky alc 5000 mobile rozszerzono je o několik funkci(í). za jeho(její) pomocí lze analizować dane akumulátoru dle libovolných kryteriów, a také dokonywać wizualizacji průběhów nabíjení/vybíjení. nabíječkou alc 5000 mobile lze sterować úplně při užití oprogramování.

system identyfikacji baterií(e) rfid(opcja)
nietypickým rozwiązaniem je opcjonalny system identyfikacji baterií(e) při užití miniaturowych transponderów rfid, mocowanych w prosty způsob k baterie(i,í) články(ů). odczytu jasnégo numeru identyfikacyjnego dokonuje se při užití opcjonalnego čtečkaa rfid, připojené(ho) z tyłu zařízení. numer identyfikacyjny transpondera zapisywany je w bazie dat nabíječky alc 5000 mobile společně z danymi akumulátoru.
vylučuje to w znacznym stopniu pomylenie baterií(e) nebo też ich nieprawidłowa obsluhu, poněvadž alc 5000 identyfikuje akumulátor(baterie) na základu numeru identyfikacyjnego, ustawiając všechny parametry podle z první konfiguracją.

technická data:
-liczba nezávislých kanálů nabíjení 2
-maks. proud nabíjení (závislý od liczby články(ů)) 10a (kanál 1), 2a (kanál 2)
-maks. proud vybití (íjení) (závislý od liczby články(ů)) 20a (kanál 1), 2a (kanál 2)
-maks. napětí nabíjení 30v (kanál 1), (20 články(ů) nicd/nimh, 7 články(ů) li-ion/li-polymer, 12 články(ů) pb), kanál 2 obsluhuje do 6 články(ů) nicd/nimh, 2 články(u,ů) li-ion/li-polymer/lifepo4, 4 články(u,ů) pb při ub 10,0 do 12,2v
také do 7 články(ů) nicd/nimh, 2 články(u,ů) li-ion/li-polumer, 3 články(u,ů) lifepo4, 4 články(u,ů) pb při ub 12,3 do 16,0v
-obsluhované technologie akumulátor(baterie)owe nicd, nimh, želowo-ołowiowa, kyselino-ołowiowa, li-ion, lipof4
-identifikace zakončení nabíjení ?v w akumulátorech nimh/nicd, nastawiane hodnot(y,ě) progowe, křivka proud/napětí (cc/cv) w akumulátorech li-polymer, li-ion, želowo-olověných, kyselino-olověných, nastawiane hodnot(y,ě) progowe
-kontrola teploty akumulátoru možnost zapojení zewnętrznego senzorem(a) teploty (kanál 1)
-kontrola teploty – přiłącze stacji chłodzącej akumulátoru 12 v, maks. 500 ma
-spoj do počítače usb 1.1
-funkce testera silników 1 do 8 v, maks. 10a
-odprováhynie ciepła zintegrowany, řízený zależnie od teploty, agregat chłodząco-wentylacyjny
-napájení napětím 10 do 16 vdc
-zabezpečení před głębokim vybitím akumulátoru automobilovégo granica nastawiana w rozsahu (10,0 ÷ 12,2 v)
-rozměry (szer. x wys. x głęb.) 303 x 95 x 155 mm
ALC5000