Nabíječka profesionální alc 2000
search
  • Nabíječka profesionální alc 2000

Nabíječka profesionální alc 2000

10 193 Kč
Počet

může nabíjet současně i samostatně do 10 články(ů) nicd, nimh i ram.

jednotlivé přehrádky(u) nabíjící alc 2000 pracíují nezávisle na sobě, jsou kontrolovány jednotlivě i mohou současně obsluhovat různé programy.

nejjednodušší obsluha

čitelný displej lcd neustále informuje o právě probíhající funkci(í). pod pojmem nejjednodušší obsluhy v případě nových nabíječek této série se rozumí úspora řízení, aby nebylo namáhavého prodírání se různými druhů(y) menu za pomocí jednoho nebodvou klávesnic za účelem zobrazení jednotlivých funkci(í). jednoduchá obsluha ukazuje, že cílem nabíjení je třeba jenvložit akumulátor(baterie) (nezávisle na stavu nabití nebo typu akumulátoru) do přehrádky(u) nabíjející. se vším jiným, jako např. s identifikací akumulátoru, nabíječka si radí úplně automaticky. w momentu, kdy akumulátor(baterie) dosáhne svou plnou kapacita(u) může zůstat vytažen nebomůže pozůstat v nabíječce (nabíjení udržující úplně bezpečné(ý) pro článkya), aby tímto způsobem celou dobu být k dispozici, se zárukou úplného nabití. zvolení jednotlivých programů je možnost za pomocí 5 klávesnic řízených. pomáhá k tomu velký displej lcd díky grafickému provázení uživatele pomocí jednoznačných symbolů. jasné funkce klávesnic v podstatě způsobují, že návod k použití není potřeba.

široké použití

mikroprocesor nabíječky umožňuje současně obsluhu baterií(e) různých technologii. všechny funkce nabíjení i vybíjení pro každou přehrádky(u) nabíjející řízeno(y,é) jsou odděleně. po vložení akumulátoru do přehrádky(u) nabíjení pomocí klávesnic řízení lze vybrat požadovaný program. pokud nedojde do ručního výběru, asi po 5 sekundách se začíná automatické nabíjení. u toho nabíječka automaticky provádí identifikaci akumulátoru.

přesná kontrola baterií(e)

během procesu nabíjení mikrokontroler řídí průběh napětí v každém akumulátoru s přesností do 14 bitů. pro vyhodnocení křivky nabíjení slouží několik následující(ch) za sebou hodnot(y,ě) měřených velikostí. aby odpory přechodné na svorkách připevněných neovlivňovaly výsledek měření, ověření napětí akumulátoru nastupuje v podstatě ve stavu odpojení od proud(u,em). w akumulátorech nicd i nimh konečná identifikace nabíjení prováděna je dle zejména určité metody záporné(ho) rozdílu kapacity na konci křivky nabíjení. akumulátor(baterie) dosáhnul svou maximální kumulovanou energii, pokud v průběhu několika období měřících zaznamenaný je pokles napětí o hodnot(y,ě) 3 mv nebovětší. ta komora která nabíjí přepínána je pak procesorem nabíjení udržující za účelem vyrovnání eventuálních ztrát nabíjení vznikajících samovybitím. nabíjení články(ů) ram se uskutečňuje zatímco dle úplně jiné metody napětí stálého. u toho vážnou roli odehrávají koncové napětí nabíjení 1,73 v ve stavu odpojení od proud(u,em) také napětí buněkv neutrálním stavu 1,69 v.

3 programy údržby akumulátoru

nabíjení

po vložení akumulátoru automaticky následuje identifikace typu akumulátoru i se začíná náležitý program nabíjení. nezávisle na stavu nabití akumulátor(baterie) nabíjený je na 100% shromažďované kapacity(ě), poté nabíječka automaticky přechází na impulzní nabíjení udržující. akumulátor(baterie) může bez omezení zůstávat v komoře na nabíjení.

vybíjení

w této funkci nastupuje vybíjení vložené(ho) akumulátoru/vložené baterie(i,í) do napětí konce vybití (íjení).

vybíjení / nabíjení

po vybití akumulátoru aż do jeho(jejího) napětí konce vybití (íjení) automaticky se začíná proces nabíjení s přechodem nabíjení impulzní/udržující.

náleží pro(na) rychlé nabíjení články(ů) nicd, nimh i ram
5 nezávislých na sebe komor nabíjících
automatické rozpoznávání typu i technologii akumulátoru
jednoduchá obsluha díky grafickému provázení uživatele
samostatné dohlížení i řízení pro každou přehrádky(u) nabíjení
různé programy nabíjení za účelem nejlepší ochrany akumulátoru
napáječ 16-va

specifikace:

napětí vstupu: 220-240 v ac/50-60 hz
pracíovní prostředí: užívat výhradně v suchých místnostech
typy baterií(e): nicd, nimh, ram
velikostí baterií(e): aaa, aa, c, d, 6f22
proud nabíjení: do 1,6 a v závislosti od typu akumulátoru
proud vybíjení: do 700 ma v závislosti od typu akumulátoru
kritéria koncového vypnutí nabíjení:
nicd/ nimh: -u, negativní rozdíl kapacity na konci křivky nabíjení

ram: koncové napětí nabíjení 1,73 v (odpojený od proud(u,em)),
napětív neutrálním stavu 1,69 v
ověření napětí akumulátoru: odpojený(é,á) od proud(u,em)
napětí články(ů): 1,2/1,5 v v závislosti od typu akumulátoru
rozměry: 210 x 185 x 93 mm

návod k použití.
ALC2000